Русх Лимбаугх Нето вредност

Колико вреди Русх Лимбаугх?

Нето вредност Русх Лимбаугх-а: 600 милиона долара

Плата Русх-а Лимбаугх-а

85 милиона долара

Нето вредност и зарада Русх Лимбаугх: Русх Лимбаугх је био амерички конзервативни радио водитељ, политички коментатор, аутор, медијска личност и бивши водитељ телевизијске емисије који је у тренутку смрти имао нето вредност од 600 милиона долара. Најпознатији је био као водитељ своје дугогодишње радио емисије Тхе Русх Лимбаугх Схов, која је национално синдицирана на ФМ и АМ радио станицама од 1988. до његове смрти. Раш је умро 17. фебруара 2021. у 70. години од узнапредовалог рака плућа.

Издвајања о платама и уговорима: Готово две деценије узастопно, Русх је био једна од најплаћенијих радио личности на свету захваљујући својој публици од 15+ милиона недељних слушалаца.

На свом врхунцу зарађивао је око 85 милиона долара годишње од комбинације плата, бонуса, учешћа у добити и хонорара за лични наступ.

2001. године Лимбаугх Русх потписао је осмогодишњи уговор вредан 285 милиона долара, по стопи од 31,25 милиона долара годишње. 2008. године Лимбаугх је потписао осмогодишњи уговор на 400 милиона долара са Цлеар Цханнел-ом. То се сломило на основну плату од 50 милиона долара.

2. августа 2016. године, Лимбаугх је потписао четворогодишње продужење уговора из 2008. године. Између јуна 2018. и јуна 2019. године, Русх је зарадио 85 милиона долара од свог радијског царства, чиме је постао други најплаћенији радио водитељ на свету (иза Ховарда Стерна). 5. јануара 2020. Лимбаугх је поново обновио уговор.

Рани живот: Русх Лимбаугх рођен је у Цапе Гирардеау, Миссоури, 12. јануара 1951. године, у породици Русх Худсон Лимбаугх Јр. и Милдред Царолин (Армстронг) Лимбаугх. Његов отац је био адвокат и амерички пилот ловац који је служио у Другом светском рату. Лимбаугх је похађао Централну школу Цапе Гирардеау Централ где је играо фудбал. Када је имао 16 година, добио је први радио посао у КГМО-АМ, локалној радио станици Цапе Гирардеау. Користио је ваздушно име Русти Схарпе. Матурирао је у средњој школи 1969. године и уписао се на Државни универзитет Југоисточне Мисури. Отпао је након два семестра након што је све пропао због тога што га је занимало само радио.

Каријера: Почетком 1971. године, након што је напустио факултет, двадесетогодишњи Русх Лимбаугх добио је посао ДЈ-а на Топ 40 станици ВИКСЗ-АМ у МцКееспорт-у, Пеннсилваниа. Емитирао је под именом „Бацхелор Јефф“ Цхристие и неко време радио поподне, пре него што је премештен у слот за јутарњу вожњу. 1973. године, након осамнаест месеци у ВИКСЗ-у, Лимбаугх је отпуштен из станице због „сукоба личности“ са директором програма. Затим је започео ноћну позицију у ККВ-АМ у Питтсбургху. Крајем 1974, Лимбаугх је пуштен након што је нова управа извршила притисак на директора програма да га отпусти.

1975. године Лимбаугх је започео поподневну емисију на Топ 40 станици КУДЛ у Кансас Цити-у, Миссоури. Убрзо је постао водитељ програма јавног разговора који се емитовао викендом ујутру, што му је омогућило да развије свој стил и изнесе контроверзније идеје. 1977. године пуштен је са станице, али је остао у Кансас Цити-у да започне вечерњу емисију у КФИКС-у. Међутим, краткотрајност је била краткотрајна, а несугласице са руководством довеле су до његове смене недељама после. У то време Лимбаугх се разочарао у радио и осећао је притисак да крене у другачију каријеру. 1979. године прихватио је хонорарну улогу у групној продаји бејзбол тима Кансас Цити Роиалс, који се развио у пуно радно време као директор групне продаје и посебних догађаја, радећи на стадиону Роиалс.

У новембру 1983. Лимбаугх се вратио на радио са једногодишњим боравком у КМБЗ-АМ у Кансас Цитију. Одлучио је да напусти псеудоним у етеру и емитује га под правим именом. Отпуштен је из станице, али је недељама касније слетео на место КФБК-АМ у Сацраменту у Калифорнији. Емисија је покренута 14. октобра 1984. У јулу 1988, након што је његов успех у Сацраменту привукао пажњу бившег председника АБЦ радија Едварда МцЛаугхлина, Лимбаугх је покренуо нову емисију у ВАБЦ-АМ у Њујорку. Дебитовао је само неколико недеља након Демократске националне конвенције и само неколико недеља пре Републичке националне конвенције. Лимбаугхов радио дом у Њујорку био је ВАБЦ (АМ) у формату за разговор, и ово је остало његова водећа станица дуги низ година, чак и након што се Лимбаугх преселио на Вест Палм Беацх, одакле наставља да емитује своју емисију.

Шоу Русх Лимбаугх : Лимбаугхова радио емисија емитује се по три сата сваког радног дана, почев од поднева по источном времену. Емисија Лимбаугх је први пут синдицирана на националном нивоу у августу 1988. Лимбаугхова популарност отворила је пут другим конзервативним радио програмима да постану уобичајени.

У марту 2006. године, ВБАЛ у Балтимору била је прва велика тржишна радио станица у земљи која је одустала од Лимбаугх-овог национално синдицираног радио програма.

Дијагноза рака: 2. фебруара 2020, Русх Лимбаугх пријавио је у етер својој 20-милионској публици да му је дијагностикован „узнапредовали рак плућа“. Овим вестима је затворио свој пренос. Лимбаугх је рекао својим слушаоцима да ће га болест одбити од емитовања одређених дана када се буде лечио. Рекао је да су две медицинске установе потврдиле дијагнозу пошто је први пут схватио да нешто није у реду 12. јануара 2020, када је доживео отежано дисање.

Русх Лимбаугх Нето вредност

(Фото Вин МцНамее / Гетти Имагес)

Лични живот: Лимбаугх се женио четири пута, разводио се три пута и нема деце. Оженио се Роки МцНеели, секретарицом радио станице ВХБ у Кансас Цити-у, Миссоури, 1977. године када је имао 26 година. МцНеели је у марту 1980. поднео захтев за развод, наводећи некомпатибилност. 1983. оженио се Мицхелле Сикта, студенткињом. Развели су се 1990. 1994. године оженио се Мартом Фитзгералд, 35-годишњом инструкторком аеробика. Развели су се 2004. У јуну 2010. оженио се Катхрин Рогерс.

Лимбаугх живи у Палм Беацху од 1996.

2003. године Лимбаугх је изјавио да је био зависник од лекова против болова и тражио је лечење. У априлу 2006. године, Лимбаугх се предао властима, по налогу државног тужилаштва округа Палм Беацх, и ухапшен „под једном оптужбом за превару на рецепт“. Његов запис је касније избрисан.

Познат је по свом добротворном раду, укључујући годишњи телетон за Друштво леукемије и лимфома.

Некретнина: Рашов примарни дом за његове касније године био је дом на обали Вест Палм Бича, вредан 26 милиона долара. Кућа има 7 спаваћих соба, 12 купатила и лифт. Такође је поседовао стан у пентхаусу на Петој авенији на Менхетну.

Русх Лимбаугх Нето вредност

Русх Лимбаугх

Нето вредност: 600 милиона долара
Плата: 85 милиона долара
Датум рођења: 12. јануара 1951. - 17. фебруара 2021. (70 година)
Пол: Мушки
Висина: 1,8 м
Занимање: Водитељ емисије, аутор, радио личност, коментатор, глумац
Националност: Сједињене Америчке Државе
Последње измене: 2021
Све нето вредности израчунавају се на основу података добијених из јавних извора. Када се обезбеде, укључујемо и приватне савете и повратне информације добијене од познатих личности или њихових представника. Иако марљиво радимо на томе да наши бројеви буду што тачнији, осим ако није другачије назначено, то су само процене. Поздрављамо све исправке и повратне информације помоћу дугмета у наставку. Да ли смо погрешили? Пошаљите предлог за исправку и помозите нам да га поправимо! Пошаљите исправку Дискусија