Откријте радости истраживања Националног парка Зион ван сезоне

Поглед на Национални парк Зион, виђен са стазе Каиента у недељу, 6. септембра 2015. Цхасе Стевенс/Лас ВегасЈоурнал Фоллов @цсстевенспхотоПоглед на Национални парк Зион, виђен са стазе Каиента у недељу, 6. септембра 2015. Цхасе Стевенс/Лас ВегасЈоурнал Фоллов @цсстевенспхото

Ах, ван сезоне у Националном парку Зион: Јесенске температуре су оштре, ваздух чист и тишина добродошла.

Сјајно је доба године за посету атракцији Јужна Јута, која сваке године привлачи све већи број посетилаца, а 2016. је на путу да достигне 4 милиона по први пут.

Иако Зион нуди рекреативне могућности током целе године, већина посетилаца путује током летњих месеци, многи из Лас Вегаса, удаљеног само 165 миља-или око три сата-удаљености. (Пратите међудржавну магистралу 15 северно у Утах и ​​изађите на државну руту 9, приступну цесту до парка северно од Светог Георгија.)Посетиоци ван сезоне брзо откривају радости истраживања Сиона када путеви, стазе, кампови и други садржаји нису препуни. Од децембра до марта, сионски нарастајући пејзаж мења снег, мада лагана прашина. Хладније време јако озебљује високе литице и избочине, стварајући изглед беле глазуре на вишеслојној торти. Отапање снега ствара водопаде, а из реке се међу литицама диже магла, видљива кроз дрвеће без лишћа. Мразне ноћне температуре стварају осјетљиве ледене трагове у плићацима дуж ријеке и леденицама гдје извиру извори.

који су нови пуковници Сандерс

Зимски посетиоци ће вероватно видети дивље животиње попут јелена, дивљих ћурки, говеђих оваца и лосова. Над главом се често могу видети златни и ћелави орлови. Многе мање животиње спавају зими, а оне које не хибернирају су ноћне, па их пазите у вечерњим шетњама и вожњама.

Главни парковски путеви су бар делимично отворени. Неколико стаза у кањону Сион, које лед не чини опасним, отворено је за планинарење. Руте на високим планинама доступне су скијашима и планинарима који користе крпље. Стазе на нижим надморским висинама у пустињским подручјима превише вруће за удобност током лета позивају на зимско истраживање.

Центар за посетиоце кањона Колоб код И-15 северно од излаза Роуте 9 затвара се зими, али се сликовити пут у тај део парка држи отвореним са приступом неким стазама на високим надморским висинама. Распитајте се на информативном пулту Центра за посетиоце кањона Сион о најбољим стазама за зимске посетиоце и дозволама за коришћење стаза у подручјима дивљине. Музеј историје човечанства Сион приказује богату америчку индијску културу региона Сион.

Оба центра имају добро снабдевене књижаре за поклоне и сувенире.

Током остатка године, обавезни систем превоза помера посетиоце да смање гужве на путевима, па посетиоци ван сезоне имају додатно задовољство да се возе сликовитом цестом Зион Цанион дужине 6,5 миља, која је паралелна са Вирџинском реком узводно. Без обзира на годишње доба, посетиоци плаћају улазницу у парк од 30 УСД, осим ако имају једну од неколико врста савезних пропусница за рекреацију.

Посетиоци преко ноћи могу пронаћи сезонске понуде у Зион Цанион Лодге (ипак проверите доступност) у парку и у оближњим градовима. Приликом резервације распитајте се о сезонским пакет аранжманима и другим попустима.

Они који више воле да кампирају у два велика сионска кампа током целе године, морају резервисати локацију у једном од њих или доћи раније за најбољи избор места у другом. Зими је отворен само већи камп, а све локације су доступне по принципу први стигао, први стигао. Таксе за камповање износе 20 УСД за редовне кампове и 30 УСД за оне који имају везе. Власници карата смањују се за половину. Возачи великих возила, попут камиона, морају платити пратњу у износу од 15 долара за наставак кретања на истоку на Роуте 9 од кањона Сион кроз тунел Сион-Моунт Цармел дуг 1,1 миљу, отворен зими од 8 до 16:30. Други су уским прилазом усмерени караванима у једном смеру.

Зимски посетиоци Националног парка Сион уживаће у свом путовању када су добро припремљени. Пратите временске прилике у јужној Јути и услове у парку. Хладно се обуците у топле слојеве. Држите главу покривеном, а руке топлим. Носите водоотпорну ножну опрему са неклизајућим газиштима за снежне површине.

Рубрика Путовање недеље Марго Бартлетт Песек појављује се недељом.