Дан Крохмер се враћа у Другу маму, смањујући зараду запосленима

Кувар Дан Крохмер, приказан овде у приватној трпезарији у Отхер Мама, враћа се остатку ...Кувар Дан Крохмер, приказан овде у приватној трпезарији у Отхер Мама, враћа се у кухињу ресторана након пресељења у Јуту. (Бењамин Хагер Лас ВегасЈоурнал @бењаминхпхото)

Други мамин Дан Крохмер, који је био на ивици да прода награђивани ресторан оснивачу Заппоса Тонију Хсиеху у време Хсиехине смрти у новембру, враћа се у Лас Вегас да преузме узде.

Враћам се назад, рекао је Крохмер за Журнал током викенда, док је снег падао у Оклахома Цитију. Бићу кувар који води ствари. Радићу на новом менију (ставкама). Веома сам узбуђен што сам поново гладан.

Међутим, то неће бити уобичајен посао док Друга мама напредујеЦелом свом особљу даћу 50 одсто нето добити из ресторана, објаснио је кувар.

колико вреди пас ловац на главе 2017

Крохмеров првобитни уговор о продаји свих његових локалних ресторана и његове фарме Пахрумп Хсиех резервисао је 25 одсто удела у Другом мами за генералног директора ресторана, Алана Холмеса. Крохмер каже да је његова нова политика једноставно проширење те идеје.

Запослени праве ресторан, каже Крохмер. Не може бити о мени. Открио сам да што више радим о себи, све се горе осећам. Што више (новца) зарадим, мање знам шта ћу с тим.

Крохмер је такође објаснио да, иако продаја Друге маме и његове фарме Хсију никада није окончана, сродни посао који је откупљен из његовог уговора о управљању јапанским рестораном Хатсуми и мексичким местом у центру Фергусонса у центру града.

Потпуно сам завршио са Фергусонима, немам везе са њима, рекао је за пројекат Еаст Фремонт Стреет где је управљао та два ресторана пре ЦОВИД-19.

Све ово долази отприлике годину дана након пандемије, која је имала немерљиве ефекте на угоститељску индустрију. То време је било још бурније за Крохмера, који је својевремено гледао на продају својих локалних интереса како би могао да ради са Хсиех у Парк Цитију као начин да почне изнова.

Иако кувар није спреман да разговара о свом времену у Јути са Хсиех, каже да је провео доста времена повезујући се са мојим физичким здрављем, мојим менталним здрављем у протеклим месецима.

Након Парк Цитија нисам био на добром месту, признаје.

У стварности, ни Крохмер није био на добром месту пре Парк Цитија. Он је током лета био у карантину на својој фарми, размишљајући о будућности својих послова, када је добио позив да оде из града.

Добио сам овај случајни позив за одлазак у Парк Цити, који је био на неком насумичном тексту групе. Био сам супер депресиван. Био сам супер јадан. Седео сам и пио сам. Кад сам се попео горе, када је Тони изнео (идеју) да останем тамо, прво сам помислио само на откуп мог уговора за Фергусонс. А онда је изнео ствар о Осталој мами.

План је био да Хсиех стекне Крохмерове интересе у Лас Вегасу, ослободивши га да ради директно са предузетником на новим идејама. Куповине су на крају подељене у два посла, од којих је само један финализиран пре него што је дошло до трагедије и Хсиех је умрла.

Док се припрема за повратак у Другу маму, кувар је свестан шта је његов тим радио без њега.

Ови момци су то сломили, каже за особље ресторана. Неко време сам био одсутан власник, а последњих шест или седам месеци ти момци нису ни знали ко је власник овог ресторана. Али они га сламају.

Та спознаја учврстила је његово уверење да традиционални пословни модел ресторана не одражава тачно оно што је потребно да би посао био успешан. Дакле, он мења начин расподеле добити.

Као запослени, сваки посао ће имати стопу - скоро као берзанску опцију. Тако ће Аланова бити 25 посто. Остали запослени, из машина за прање судова, одоздо (нагоре), имаће учешће у дивиденди нето добити сваког квартала.

Те расподеле ће се вршити као тромесечни бонус, поред плата и напојница. Крохмер се нада да ће, имајући кожу у игри, запосленици бити свјеснији трошкова повезаних са свиме, од разбијене чаше до плаћања до плаћања промоције на друштвеним медијима. Имајући то на уму, мисли да ће моћи заједно да доносе пословне одлуке.

На крају дана (трошкови ресторана) ће произаћи из онога што зарађују - не да ми то одузимамо од њихове плате, већ је то део њиховог бонуса. А онда ћемо се као група окупљати тромесечно и рећи „Са овим додатним новцем, желимо ли да учествујемо у здравственом осигурању? Да ли желимо то да урадимо? ’И заправо можемо доносити одлуке као група.

Шта је инспирисало овај нови приступ вођењу његовог посла? Да ли је то био ЦОВИД, његово време у Парк Цитију, истраживање душе кроз које је прошао од Хсијеве смрти? Или је то само природна еволуција његове каријере?

Кувар каже да је и сам себи поставио исто питање. Одговара му пре него што одговори, и пажљиво бира речи.

Искрен, прави одговор је да сам видео да се новцем не може купити срећа, каже свечано.

Након што сам мало дуже размишљао о томе, каже, потрошио сам доста времена на преиспитивање шта ми успех значи у последњих неколико година, и време је да кренем у новом смеру за себе и своје особље.