Цхрис Цорнелл Нето вредност

Колико вреди Цхрис Цорнелл?

Цхрис Цорнелл Нето вредност: 40 милиона долара

Цхрис Цорнелл је био амерички певач, текстописац и музичар најпознатији по свом раду као главни вокал и гитариста рок бендова Соундгарден и Аудиославе. У време његове смрти, Цорнеллова нето вредност била је 40 милиона долара. Рођен је 20. јулатх1964. у Сијетлу у Вашингтону и преминуо 18. мајатх2017. у Детроиту у држави Мицхиган у 52. години.

Рани живот: Цорнелл је одрастао у Сијетлу у држави Вашингтон са мајком и петоро браће и сестара. Његова мајка је јеврејског порекла и самопрозвана видовњакиња. Отац му је био ирског католичког порекла и фармацеут. Као дете, Цорнелл је похађао часове и за клавир и за гитару. Своју изложеност у младости приписао је Алице Цоопер, Линирд Скинирд-у и Беатлесима који су утицали на његов рани музички укус. Показао је склоност за извођење и доследну страст, изводећи свој први наступ у школи 6. годинетхразред. Његови родитељи су се развели када је био тинејџер, а борбе са злоупотребом супстанци започеле су убрзо. Његове ране тинејџерске године обележили су периоди тешке употребе дрога, затим социјалне изолације и трезвености. До своје 12. године имао је велико искуство у употреби разних тешких дрога. Напустио је школу након 8тхразреда и почео да ради на издржавању породице. Када је имао 16 година, научио је да свира бубњеве и почео је да свира по локалним бендовима. Током овог периода, одсвирао је неколико емисија са Ким Тхаиил и Хиром Иамамото, са којима би наставио да формира Соундгарден, али у то време се нису довољно волели да би основали бенд.

Соундгарден: Цорнелл ће се на крају спојити са Тхаиил-ом и Иамамото-ом касније 1984. године да би формирао Соундгарден. Свирао је бубњеве и водио вокал док група није пронашла свог сталног бубњара у Матт Цамерону. Потписани са локалном издавачком кућом Суб Поп, Соундгарден су објавили свој први ЕП Вриштећи живот 1987. и други албум, Фопп, наредне године. Популарност Соундгардена је расла како се грунге музичка сцена у Сијетлу ширила и они су је издали Ултрамега ОК 1988. године са независном етикетом ССТ Рецордс. Соундгарден се сматрао једним од „велике четворке“ који је изашао са грунге сцене у Сијетлу заједно са Нирваном, Пеарл Јамом и Алице у ланцима. Њихов албум првијенац донио им је номинацију за Грамми 1990. године за најбољу метал изведбу.

Соундгарден је широко препознатљив албум постигао 1991. године Прст мотора за купатило , који је представио три успешна сингла. Музички видео за сингл 'Исус Цхрист Посе' наишао је на контроверзу због верских призвука, а повучен је са МТВ-а након протеста. 1992. године добили су другу номинацију за Грамми за најбољу метал изведбу. Њихов четврти албум, Суперункновн, донео им је међународно признање и признање критике. Убрзо након објављивања у марту 1994. године, био је на врху Биллбоардових 200. Достигао је петоструки платинасти статус у САД-у, троструку платинасту у Канади, затим златну у Великој Британији, Холандији и Шведској. Албум је освојио бенд два Грамми-ја, трећу номинацију, као и МТВ Видео Мусиц Авард.

Пети албум групе Доле на горе је издат 1996 . Акустично, рад је био пригушенији од њиховог претходног рада са мање тешких гитарских рифова, али га је критика ипак широко похвалила. Комерцијално се добро показао и имао је три сингла на врху листе. Статус платине достигао је у САД-у, Канади и Аустралији. Промена бенда у креативном смеру није донета једногласно, а тензије присутне пре производње албума су се појачале. Критиковани су због њихових ентузијастичних наступа на турнеји албума, а Цорнелл је отворено изразио несклоност понављању турнеје. Убрзо након закључења 1997. године, бенд се раздвојио.

Соло каријера и Аудиославе: Цорнелл је самостално снимио албум и објавио, Еупхориа Морнинг , 1999. године, а затим је отишао на своју прву самосталну турнеју. Цорнелл се критички показао као изванредан успех, а главни сингл је добио номинацију за Грамми. Албум се није показао добро комерцијално, иако је посећеност током његове соло турнеје била велика.

Током рада на материјалу за свој други албум, Цорнеллу су се јавили преостали чланови бенда Раге Агаинст тхе Мацхине који су недавно изгубили свог певача. Група је погодила Цорнеллом и настао је Аудиославе. Написали су 21 песму за 19 дана пробе и издали свој дебитантски истоимени албум крајем 2002. Наишао је на мешовиту реакцију критичара, али је био комерцијални хит са пет хит синглова. Достигао је статус троструке платине у САД-у и добро се продавао на међународном нивоу. Пре почетка њихове прве турнеје, претпостављало се да се Цорнелл пријавио на рехабилитацију и да страхује да ће турнеја бити отказана. Иако се пријавио у установу за лечење, напустио је и могао да настави обилазак како је заказано.

Њихов други албум, Из изгнанства , објављен је 2005. године и критички похваљен. Дебитовао је на првом месту топ-листа и добро се продавао у САД-у и иностранству. Цорнелл је изјавио да је албум садржао неке од његових најособнијих писања песама до сада. Група је објавила трећи албум који је наишао на млак пријем, а недуго затим, 2006. године, Цорнелл је објавио да напушта бенд због непомирљивих креативних разлика.

Лични живот: Његов први брак био је са бившом менаџерком Соундгардена Сусан Силвер, а пар је добио заједничку ћерку 2000. Након што су се развели 2004. године, оженио се публицистицом Вицки Караиианнис. Пар је имао двоје деце заједно и 2013. године основали су Фондацију Цхрис и Вицки Цорнелл за помоћ бескућницима.

Смрт и наслеђе: Цорнелл је пронађен мртав у својој хотелској соби у Детроиту у мају 2017. Наступао је само неколико сати раније и имао је само 52 године. Читав живот се борио са депресијом и признао је да се у прошлости борио са самоубилачким мислима. Угао је пресудио да је његова смрт самоубиство, али је његова удовица сумњала у овај закључак. Иако су једини лекови који су пронађени у његовом систему прописани, они су били присутни у вишим нивоима од прописаних, што је навело Вицки Цорнелл да верује да је његова смрт ненамерна и да ће након тога поднети тужбу против свог бившег лекара због немара 2018. године.

Цхрис Цорнелл Нето вредност

Цхрис Цорнелл

Нето вредност: 40 милиона долара
Датум рођења: 20. јула 1964. - 17. маја 2017. (52 године)
Пол: Мушки
Висина: 6 фт 2 ин (1,9 м)
Занимање: Певач, Текстописац, Текстописац, Музичар, Гитариста, Пословни човек, Кувар, Ресторан
Националност: Сједињене Америчке Државе
Последње измене: 2020
Све нето вредности израчунавају се на основу података прикупљених из јавних извора. Када се обезбеде, укључујемо и приватне савете и повратне информације добијене од познатих личности или њихових представника. Иако марљиво радимо на томе да наши бројеви буду што тачнији, осим ако није другачије назначено, то су само процене. Поздрављамо све исправке и повратне информације помоћу дугмета у наставку. Да ли смо погрешили? Пошаљите предлог за исправку и помозите нам да га поправимо! Пошаљите исправку Дискусија