Адолф Хитлер Нето вредност

Колико вреди Адолф Хитлер?

Адолф Хитлер Нето вредност: 150 милиона долара

Нето вредност Адолфа Хитлера: Адолф Хитлер је био немачки политичар који је на врхунцу своје моћи (прилагођавајући се инфлацији) имао нето вредност од 150 милиона долара. Адолф Хитлер рођен је у Браунау ам Инн, Аустроугарска у априлу 1889. године, а преминуо је у априлу 1945. године. Био је вођа нацистичке странке и попео се на власт постајући канцелар Немачке од 1933. до 1945. године и немачки фирер од 1934. до 1945. Хитлер је започео Други светски рат када је напао Пољску 1939. Био је пресудан у извршењу Холокауста и његови поступци и идеологија се сматрају злом. Покушао је да преузме власт неуспелим пучем 1923. године и био је затворен где је почео да пише своју аутобиографију и политички манифест под називом Меин Кампф. Његова расно мотивисана идеологија названа нацистички режим одговорна је за геноцид над најмање 5,5 милиона Јевреја и других жртава. Он и режим су такође одговорни за убиство око 19 милиона цивила и ратних заробљеника, а више од 28 милиона војника и цивила умрло је у војној акцији. Адолф Хитлер извршио је самоубиство са љубавницом Евом Браун 30. априла 1945. године у 56 години.

Богатство : Примарни извор Хитлеровог богатства била је његова књига Меин Кампф. На свом врхунцу, Хитлер је зарађивао преко милион долара годишње од хонорара Меин Кампф. То је еквивалент од 12 милиона долара годишње у данашњим доларима. Укупно је Меин Кампф продао преко 10 милиона примерака до тренутка када је починио самоубиство 1945. године. Продајом књига Хитлер је зарадио 7,8 милиона рајхсмарака, што је једнако 152 милиона долара инфлација прилагођена УСД. Хитлер је зарадио довољно новца од хонорара да акумулира 10 милиона долара пореског рачуна који је одмах опростио онога дана када је постао канцелар. Хитлер је искористио своје ново пронађено богатство за куповину неколико раскошних домова, укључујући и кућу која је постала главно седиште нацистичке странке, Бергхоф. Хитлер је уложио милионе сопствених долара у куповину и обнову имања Бергхоф из некадашње мале брвнаре у оно што бисмо данас сматрали масивним луксузним имањем у комплету са библиотекама, просторијама за приказивање, базенима, тениским теренима, више гаража за аутомобиле и још много тога.

Адолф Хитлер Нето вредност

Адолф Хитлер

Нето вредност: 150 милиона долара
Датум рођења: 20. априла 1889. - 30. априла 1945. (56 година)
Пол: Мушки
Висина: 5 фт 8 ин (1,73 м)
Занимање: Политичар, писац, уметник, војник, визуелни уметник
Националност: Немачко царство
Све нето вредности израчунавају се на основу података добијених из јавних извора. Када се обезбеде, укључујемо и приватне савете и повратне информације добијене од познатих личности или њихових представника. Иако марљиво радимо на томе да наши бројеви буду што тачнији, осим ако није другачије назначено, то су само процене. Поздрављамо све исправке и повратне информације помоћу дугмета у наставку. Да ли смо погрешили? Пошаљите предлог за исправку и помозите нам да га поправимо! Пошаљите исправку Дискусија